2014. március 05., szerda 15:17

Hír 2

2019. március 13., szerda 00:00

Útmutatás tolómotorok vásárlásához

Kedves Olvasó, Vásárló!

 

Cikkünk a teljesség igénye nélkül készült, azzal az elhatározással, hogy megkönnyítsük Önnek a vásárlás nehézségeit, átsegítsük az útvesztőn a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett! 

Az első és talán legfontosabb, amit már valószínű számtalanszor hallott, hogy nem az ár a legfontosabb egy ilyen bonyolult és sok külső kiegészítőt tartalmazó eszköz vásárlásánál! Körültekintően és megfontoltan kell választani, mert a garancia javarészt csak az adott értékesítőnél érvényesíthető, nincs országos márkaszerviz, mint a háztartási gépek esetén, vagyis az ország másik végén vásárolt terméket garanciális probléma esetén az ország másik végébe kell visszaküldeni! 

Vásárlás előtt tájékozódjanak az eladónál, hogy tud-e javasolni helyi szerelőt, aki a későbbiek folyamán is a segítségükre lehet probléma esetén! 

"Almát az almával, körtét a körtével!" Bár a végletekig lerágott közhely, de abszolút igaz! Mindig hasonló termékeket hasonlítsanak össze a jobb döntés érdekében. Összehasonlítás alapja lehet ez a pár lejjebb felsorolt szempont:

  • Teherbírás
  • Motor által használt feszültség
  • Garancia idő
  • Kiegészítők darabszáma, minősége
  • Technikai tudás
  • Szerviz háttér, stb.

Térjünk át a műszaki paraméterek szerinti kiválasztásra! A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a kapunk műszaki állapotával! Fontos, hogy a kapu könnyen mozgatható legyen, akár egy nyolc éves gyerek is játszi könnyedséggel nyissa, zárja. A kapu teljes hosszán sehol se szoruljon meg, legyenek meg a nyitó és záró irányú végütközők! Lényeges, hogy a gyártó által meghatározott kapusúly (pl.: 400 kg) nem azt jelenti, hogy a motor ekkora súlyt képes mozgatni bármely körülmények között, hanem azt, hogy egy tökéletesen működő kapu esetében ezt a súlyt vészhelyzet esetén biztonságban megállítja, és ellenkező irányba tudja mozdítani!

Kritikus pont a szükséges fogaslécek mennyisége. Egy szabvány fogasléc 1 méter hosszú, a motorhoz pedig annyi fogaslécre van szükségünk amennyi a kapu szabadnyílása plusz fél méter ráhagyás elég szokott lenni a végálláskapcsoló lemezeknek, de fogasléc csak 1 méter hosszban kapható, így mindig 1 fogasléccel többet kell vásárolni! (Pl.: egy 4 méter szabadnyílású kapu esetén 5 méter, vagyis 5 db fogaslécre van szükségünk!) 

Fontos kritérium a motor, illetve a kapu alapja. Rossz alappal rendelkező kapuhoz, illetve a motor számára nem megfelelően elkészített betonalapra nemcsak szerelni nehéz, de télen a fagy megmozdíthatja az egész szerkezetet, ami a kellemetlenségek mellett az eszköz meghibásodását is okozhatja!

Az elektromos vezeték méretezését és elhelyezését az alábbi kép szemlélteti: 

 

 Elő szokott fordulni, hogy már kész van az udvar burkolata és nem lehet a vezetéket az út túloldalára átvezetni! Ebben az esetben megoldást jelenthet olyan infrasorompók telepítése, amelyek elemmel, vagy prizmával működnek. Szettjeink között erre a problémára is kínálunk megoldást!

Ha sikerült felmérni az igényeket a fenti rövid útmutatás alapján, vagy esetleg maradtak kételyei keressen minket, hogy segíthessünk!

IRÁNY A BOLT!!!

 

MINŐSÉGI KAPUNYITÓK, GARÁZSKAPUK, MEGLEPŐEN ALACSONY ÁRON!

Ha Önnek is fontos a megbízható minőség és a hosszú élettartam jó helyen jár

VISSZA A TETEJÉRE